350 g butterdej
300 g ferskrøget laks
1 løg
3 spsk margarine (mælke- og soyafri)
½ dl vand
½ tsk salt
peber
2 pakker hel spinat (a 250 g)
1 fed hvidløg
1 æg til pensling
Butterdejen tages frem og spinaten tøs op.
Puds laksen af og skær den i terninger.
Hak løget fint.
Indstil ovnen på 250ºC. Svits løget i en gryde i halvdelen af margarinen.
Kom laksen i og lad det snurre et par min.
Krydr med peber.
Tag gryden af varmen, tilsæt en æggeblomme og ½ dl vand.
Bland det godt og lad det køle af.
Hak spinaten godt og tryk den fri for væde.
Svits den i resten af smørret.
Krydr med salt, peber og hvidløg.
Kom hvedemel på bordet og rul butterdejen ud i 4 aflange plader på 30x10 cm. Læg 2 stykker på en bageplade og pensel kanterne med æg.
Læg spinat på midten af stykkerne og fordel laksen henover.
Læg tilsidst de 2 sidste plader over som låg og tryk kanterne godt sammen med en gaffel.
Lav et par lufthuller i låget og pensl det hele med sammenpisket æg.
Bages i ovnen i 8-10 min. ved 250ºC og serveres varme fx som frokostret.