Dej:
30 g smør
2 dl letmælk
2 dl kærnemælk
50 g gær
2 tsk salt
1 fed presset hvidløg
150 g sigtemel
400 g hvedemel
Fyld:
300 g hakket lamme– eller fårekød
½ tsk sambal oelek (rød chilipasta)
1 ½ tsk rød pesto
1 tsk paprika
½ porre skåret i tynde ringe
3 tsk persille
1 tomat skåret i tern
2 dl sauce Cheasy 1% med tomat og basilikum.
*
Smelt smørret i en gryde og tilsæt letmælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.
Dæk skålen til med et klæde og stil til hævning et lunt sted i godt 1 time.
Herefter æltes dejen godt igennem på et meldrysset bord.
Svits kødet i lidt god olie.
Tilsæt sambal oelek, rød pesto og paprika.
Lad det simre lidt.
Derefter tilsættes porre, hakket persille og tomat. Blandingen smages til
med Cheasy sauce, salt og peber.
Dejen udrulles i ca ½ cm tykkelse og udstikkes i runde bunde.
Kanterne pensles med æg og kom fyldet på.
Luk sammen og tryk kanterne med en gaffel, der er duppet i hvedemel.
Pensl med æg og bag piroggerne ved 200ºC i 12-15 minutter.