Dej
1 ½ dl mællk
25 g gær
75 g margarine
400 g hvedemel
½ tsk salt
1 æg
Fyld
100 g røget skinke el, filet el. røde pølser skåret i passende stykker
1 flødeost
1 tsk fransk sennep
1 spsk klippet purløg
æg til pensling
*
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
Mælk, salt og æg tilsættes og dejen æltes sammen.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Skinke og æg hakkes og fyldet røres sammen, eller de røde pølser skæres i passende stykker.
Dejen deles i to.
Udrulles tyndt og udskæres efter en tallerken 10-12 cm i diameter.
Ca. ½ spsk fyld el. en pølse lægges på hver cirkel.
Kanterne pensles med æg, foldes over hinanden og trykkes sammen i enderne.
Pirogerne stilles på en plade med sammenføjningerne opad.
Efterhæver ca. 10 min.
Pensles med æg.
Bagetid;15 - 20 min. ved 225°C.