4 salatløg eller 1 porre (ca. 150 g)
100 g salami i tynde skiver
8 dl hvedemel (480 g)
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
100 g smør
4 dl mælk
2 dl revet ost (80 g)
Sæt ovnen på 250°C. Skyl og skær salatløgene i strimler.
Skær salamien i tynde skiver.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og smør i tynde skiver - gerne i en foodprocessor.
Tilsæt mælken og saml hurtigt massen sammen til en dej.
Rør løg og salami i.
Fordel dejen i en smurt muffinsform med 12 eller 6 huller eller i papirsforme stillet på en plade.
Kom ost på de enkelte muffins.
Bages midt i ovnen i 15-20 minutter for store muffens og 12-15 minutter for normalstørrelse.
Muffins skal afkøles lidt, inden de forsigtigt løsnes og serveres lune eller kolde til suppe, salat eller på udflugten.