400 g lammesmåkød
1 spsk olie
1 tsk salt
groftkværnet peber
400 g majroer
persille
Linsepuré
150 g røde linser
3 skiverbacon
3-4 dl vand
1 kvist timian
1 laurbærblad
Linserne skylles i en sigte og drypper af.
Baconen klippes i strimler og svitses 4-5 min. i en gryde.
Linserne tilsættes og svitses med.
Vand, timian og laurbærblad tilsættes og linserne småkoger under låg i ca. 15 min. til de er kogt ud.
Linserne røres igennem med en ske, så de pureres, tilsæt evt. lidt mere vand og smag til med salt og peber.
Kødet skæres i tern, brunes i en gryde i olien og drysses med salt og peber. Majroerne skrabes eller skrælles, halveres og skæres i skiver.
Majroerne kommes i gryden.
Kød og majroer småsteger uden tilsætning af væske i 30-40 min til kødet er mørt.
Drysses med hakket persille og serveres med den varme linsepuré.