# Ingredienser
Dej:
25 g gær
¼ liter lunkent vand
2 spsk vindruekerneolie
1 tsk groft salt
400 g pizzamel
25 g smeltet, afklaret smør til pensling af forme
Tomatsauce:
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
2 tsk fintrevet løg
2 små, knuste fed hvidløg
1 tsk tørret oregano
1 tsk sukker
½ tsk groft salt
½ dl vindruekerneolie
Fyld:
200 g Karoline's PizzaOst
100 g oksespegepølse i halve, tynde skiver
1 tsk tørret oregano
Salat:
1 liter icebergsalat revet i grove stykker (ca. 175 g)
½ agurk i tynde stave (ca. 200 g)
150 g frosne, optøede ekstrafine ærter
2 spsk frisk, klippet purløg
* Tilberedning
Dej: Rør gær og vand sammen i en skål, til gæren er opløst.
Tilsæt olie, salt og pizzamel (hold lidt pizzamel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min.
Tomatsauce: Rør alle ingredienserne til saucen sammen.
Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning nederst i ovnen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af pizzamelet. Del dejen i 2 portioner.
Rul hver portion ud til en rund dejplade (ca. 22 cm i diameter).
Pensl 2 springforme (også 22 cm i diameter) godt med smør og læg dejpladerne i formene.
Smør, med en ske, tomatsaucen på pizzabundene, helt ud til kanterne.
Fyld: Drys osten over tomatsaucen og bag de 2 pizzaer nederst i ovnen ca 25 min. ved 200°C.
Tag dem ud efter ca. 20 min.
Fordel spegepølsen på pizzaerne og drys med oregano.
Bag pizzaerne færdige øverst i ovnen i ca. 5 min.
Salat: Anret ingredienserne til salaten lagvis i en skål.
Tips: I stedet for pizzamel/durummel til pizza kan man anvende almindeligt hvedemel. Hvis det kniber med at have 2 springforme i ovnen på én gang, giver det i nogle ovne mere plads, hvis man vender bagepladen om, så bunden er opad.
Fryseegnet: Nej