En herlig nem og lækker gryderet.
400 g lammekød i tern
1 rødløg
3 hele stjerneanis
1 hel kanelstang
2 laurbærblade
1 l lammebouillon
2 fed hvidløg
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
500 g babyspinat
1 spsk (oliven)olie
salt og peber
*
Steg lammekødet i en gryde.
Tilsæt grofthakket rødløg, stjerneanis, kanelstang, laurbærblade, lammebouillon og fintsnittet hvidløg.
Lad gryderetten koge i 30 minutter, og gør peberfrugterne klar imens.
Skyl peberfrugterne, og fjern kernehusene. Skær dem i grove tern
Sæt en grillpande over varmen, og varm den godt op.
Grill derefter peberfrugterne, så de får farve fra grillen.
Kom de grillede peberfrugter i lammegryden.
Lad retten koge ind, så saucen bliver tykkere.
Hak babyspinaten meget groft, og tilsæt de grønne blade lige inden servering.
Smag til med salt og peber.
Fjern stjerneanis, kanelstang og laurbær fra saucen, og brug krydderierne som pynt.
Tips: Server den gerne med brune ris til. Du kan erstatte lammekødet med kalvekød, hvis du synes.
Det ser ud til, at grønne blade - og især spinat - spiller en fremtrædende rolle i forebyggelsen af type 2-diabetes, formentlig på grund af deres høje indhold af magnesium og fibre.