750 g lammebov uden ben
1 stort hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1-2 hakket syltet ingefær
1 citron
1 spsk olie
¼ l tør hvidvin
300 g kvæde
2 dl fløde
salt
2 tsk sennepspulver
½ tsk kanel
cayennepeber
Kødet duppes tørt og fedt og sener fjernes.
Det skæres i ca. 3 cm. store stykker.
Citronen vaskes i varmt vand og tørres.
Et stykke skal på ca. 4 cm. skrælles ganske tyndt af og skæres i millimetertynde strimler.
Saften presses af citronen og stilles til side.
Olien ophedes i en pande og kødet brunes heri lidt ad gangen ved middel til svag varme, det vendes på panden så det kan blive brunet på alle sider.
Stykkerne tages op, lægges i en si, som er placeret over en skål, for at kødsaften kan opsamles.
Løg og hvidløg svitses i olien til de er glasagtige.
Kød og kødsaft hældes i panden igen og tilsættes citronsaft og hvidvin salt og peber stegeskyen løsner sig fra bunden.
Ingefær og citronskal tilsættes.
Kødet steger cidere 1 time ved svag varme under låg.
Kvæderne deles i kvarte, skrælles, skylles, kernehuset fjernes og de deles i ca. 1 cm tykke både.
Kvædestykkerne lægges ned til kødet og alt småsteger videre under låg i ½ time.
Derefter tages kødet og kvæderne op og holdes varme.
Flødes hældes i skyen og den koger ved kraftig varme ind til det halve.
Saucen smages til med salt og krydderier og hældes over kødet.