4 store vagtler
½ kg friske Borlottibønner (se Tips)
4 håndfulde spinat
200 g Arborio risotto-ris
1 dl lys øl (fx. hvede)
1 salatløg
1 persillerod
½ l. hønsefond eller vand
100 g friskreven Parmesan
Olivenolie
2 dl kraftig vagtelsky eller kraftig hønsefond
Tuiles: 200 g Parmesan
Sauter vagtlerne på en pande og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 minutter ved 170ºC. Lad hvile i 10 minutter.
Risotto: Finthak løg og persillerod, sauter i olivenolie, tilsæt ris og efter 2 minutter øllet.
Kog ind, tilsæt varm hønsefond og lad småkoge under låg, til risene er møre.
Bælg de friske borlottibønner og blancher dem. Skyl spinaten.
Vend spinat og bønner samt reven Parmeson i risottoen.
Tuiles: Riv Parmeson og fordel i små portioner på en bagemåtte eller bagepapir.
Dryp/spray lidt olie på og bag dem sprøde i ovnen, ca. 10 min. ved 160ºC.
Anret risottoen med de stegte vagtler på toppen og et par Parmesantuiles som velsmagende dekoration.
Server ledsaget af den lune vagtelsky eller hønsefond.
Tips: Borlottibønner: Kan de ikke fåes friske i bælg, kan man udbløde 100 g tørrede Borlottibønner og koge dem møre i henhold til anvisningen på emballagen.