Simsalabim og der står en lækker asiatisk ret på bordet.
Helt så let går det måske ikke, men denne ret er faktisk hurtig at lave. Vitaminrigt
• Grønsagerne bevarer deres næringsstoffer, fordi de kun udsættes for varme en
ganske kort stund.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kalkun med karrygrønsager:
500 g kalkunbryst
50 g cashewnødder
2 porrer
4 gulerødder
3 spsk friskpresset citronsaft
5 spsk kinesisk soya
3 tsk karry
2 fed hvidløg
5 spsk olie
peber
1 tsk farin
* Fremgangsmåde:
1 Rist cashewnødderne gyldne på en tør pande.
Hak nødderne groft.
Skyl porrerne og del dem på langs, skær dem i 5 cm store
bidder.
Striml bidderne fint på langs.
2 Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Skær kalkunbrystet i strimler og læg dem i en skål.
3 Bland citronsaften med soya og karry.
Pil hvidløget og pres det ned i soyablandingen.
Hæld marinaden over kødet.
4 Opvarm 2 spsk olie i wokken og brun halvdelen af kødet ved
stærk varme i 2 min.
Tag kødet op af wokken og opvarm yderligere 2 spsk af olien
og brun resten af kødet.
Læg kødet til side.
5 Opvarm resten af olien og brun gulerødder og porrer under
omrøring i 5 min.
Bland kødet i og krydr med peber og farin.
Brun i 2 min. og drys med cashewnødderne.
Tips & råd
Del porren og skyl den under rindende vand.
Skyl langs med bladene, ved at trække dem fra hinanden med
fingrene, så alt grus skylles ud.
I stedet for en wok, kan man anvende en stor stegepande med
høj kant.
Opvarm olien, så den bliver godt varm og brun kødet under
omrøring.
PR. PORTION: Energi: Kcal 433 = kJ 1818
Kulhydrat 12 g Protein 31 g Fedt 29 g (60%) Fibre 4 g