Kebab betyder
spidstegt kød her har vi brugt lammekød, som er marineret med en spændende
krydderiblanding
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Marinering: ca. 1 time. Stegetid: ca. 20 min.
#
500 g lammefilet
eller lammemørbrad
1 fed hvidløg
½ tsk frisk ingefær
½ tsk friskkværnet
sort peber
½ tsk stødt
gurkemeje
½ tsk stødt
koriander
½ tsk stødt
spidskommen
1 spsk groft salt
1 spsk citronsaft
1 spsk neutral olie
½ spsk sesamolie
8-10 træ grillspid
Salat:
1 grønt salathoved
½ agurk
4 tomater
1 lille løg
½ fennikel
2-3 spsk
salatdressing
Tilbehør: evt. brød
*
Skær kødet i
strimler.
Rør
krydderiblandingen sammen af knust hvidløg, revet ingefær, stødte krydderier,
salt, citronsaft og olierne,
Bland kød og
krydderier i et fad, dæk det til, og sæt det i køleskabet i mindst 1 time.
Læg grillspiddene i
blød i vand i mindst 20 min.
Skyl og slyng
salatbladene.
Skær agurk i
terninger og tomater i både.
Pil løget, og snit det
meget fint.
Rens fennikelknolden
og skær den i papirtynde skiver.
Vend det hele sammen
i en skål.
Sæt kødet på spiddene,
og læg dem på en bageplade med stanniol.
Steg dem under en
varm grill i ovnen 4-5 min på hver side, til kødet er lige akkurat gennemstegt.
Vend dressingen i
salaten, og server med lammespid og evt. brød.
TIPS: Lammekebab kan
også steges på en havegrill.
Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød. I starten
brugte man kun lammekød til at lave kebab med, men i dag bruges der ofte
lammekød og oksekød blandet sammen.
Læs om Kebab her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin