Logo

Ragout af lam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ragout af lam

 

Ragú eller ragout med lam og ærter er perfekt og nem simremad, som passer sig selv på komfuret.

Lav denne lækre gryderet af lammebov (eller kalvekød) som aftensmad i dag.

Til 2 personer Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Tid i alt 55 min.

 

# Ingredienser:
300 g lam i terninger
lidt olie
2 fed hvidløg i skiver
1 lille løg, hakket
3 stilke bladselleri i skiver
1 dl hvidvin
1 dl vand
250 g små tomater i mindre stykker
200 g kogte kikærter
salt og peber
plukket timian

*

Sådan laver du ragout af lam:

Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde.

Kom hvidløg, løg og bladselleri ved, og lad det sautere med, uden at det tager farve.

Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt.

Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter.

Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.

Kom kogte kikærter i, og kog i et par minutter mere.

Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af timian.

 

TIPS: Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her