Disse rismelspandekager kaldes af og til "koreanske pizzaer" af koreanske emigranter. De nydes gerne som udendørssnacks ved markeder og forskellige festligheder. I denne udgave bruges østers, men man kan også bruge clams (fx. venusmuslinger) eller abaloner (søører). Tørret koreansk chili fås både strimlet og granuleret - men du kan også bruge knuste, hele chilier eller stødt chilipeber.
4 personer
500 g friske østers eller ca. 300 g dåseøsters i saltvand, eller rejer og/eller muslinger
125 g rismel
125 g hvedemel
½ tsk salt
1 stort æg
1 tsk mørk sesamolie
8-12 forårsløg
4 spsk jordnøddeolie til stegning
Chili/sesamdip:
6 spsk japansk sojasauce
4 spsk japansk riseddike
2 skalotteløg skåret i fine skiver
1 spsk ristede sesamfrø
½ tsk tørrede, knuste chilipebre eller alm. chilipeber
Begynd med at åbne de friske østers; gem saften. Hvis du bruger dåseøsters, hældes saltlagen fra; gem den. Spæd væsken op med koldt vand, til der er i alt 2 ½ dl (Hvis du bruger røgede østers i olie, skal olien kasseres).
Sigt de 2 slags hvedemel og salt ned i en skål. Pisk østerssaft/saltlage + vand, æg og sesam olie i melet til en tynd, cremet dej; lad dejen hvile, mens du forbereder de øvrige ingredienser.
Halver forårsløgene på tværs og skær den grønne del i fine strimler. Del den hvide del på langs i 4 stave.
Kom ingredienserne til chili/sesamsaucen i en blender og purer den hurtigt; fordel saucen i 4 små skåle.
Opvarm 1 spsk olie i en tykbundet stegepande eller wok; sving forsigtigt fedtstoffet rundt, så hele stegefladen er dækket. Kom ¼ af østersene og lidt forårs løg på panden. Tilsæt ¼ af dejen sammen med lidt mere forårsløg. Steg pandekagen i 4-5 min., vend den og steg den 3-4 min. på den anden side, til overfladen er brunspættet. Riv eller skær pandekagen i 4 stykker og hold dem varme, mens du bager resten. Dyp pandekage- stykkerne i chili/sesam-saucen, før de spises.