Logo

Elgsteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ - 2 kg frossent elg kød uden ben fx yder eller inderlår
 
Marinade af:
1 liter vand
½ dl salt
2 oksebouillonterninger
1 spsk sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk sort peber
2 laurbærblade
1 bundt persille
 
Grønsagsblanding af:
20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 gram grønne bønner
2 spsk olivenolie
½ tsk salt
 
Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100ºC i ca. 12 timer.
Efter 3–4 timer stikkes et stegetermometer i stegen.
Når termometeret viser 70ºC er stegen færdig.
Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker.
Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver.
Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.
Kog marinaden i 5 – 10 minutter.
Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme
kødet.
Marinaden skal dække kødet helt.
Lad stegen stå i mindst 6 timer.
Skær den herefter ud i tynde skiver.
Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker.
Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.
Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos

 
Tips: Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 –
15 tørrede enebær i marinaden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her