1 ½ - 2 kg frossent elg kød uden ben fx yder eller inderlår
Marinade af:
1 liter vand
½ dl salt
2 oksebouillonterninger
1 spsk sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk sort peber
2 laurbærblade
1 bundt persille
Grønsagsblanding af:
20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 gram grønne bønner
2 spsk olivenolie
½ tsk salt
Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100ºC i ca. 12 timer.
Efter 3–4 timer stikkes et stegetermometer i stegen.
Når termometeret viser 70ºC er stegen færdig.
Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker.
Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver.
Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.
Kog marinaden i 5 – 10 minutter.
Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme
kødet.
Marinaden skal dække kødet helt.
Lad stegen stå i mindst 6 timer.
Skær den herefter ud i tynde skiver.
Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker.
Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.
Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos
Tips: Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 –
15 tørrede enebær i marinaden.