300 g hakket lammekød
½ tsk chilipulver
2 finthakkede løg
4 hårdkogte æg i skiver
20 oliven
1 spsk rosiner
1 tsk spidskommen
1 tsk oregano
en skvæt tabasco
olie
Dej:
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æggeblommer
1 pisket æg
2 dl varm mælk
125 g smeltet margarine
Dejen kan erstattes af
300 g optøede butterdejsplader.
Opvarm olien og tilsæt chilipulveret.
Bland det sammen med olie, førend løgene tilsættes.
Steges til de er gyldne.
Tilsæt kødet og rør rundt til det lige er begyndt at brune.
Drys spidskommen, oregano og lidt tabasco.
Bland ingredienserne og lad dem stege i fem minutter.
Læg låg på, og lad dem stå og trække natten over.
Tilbered dejen ved at sigte hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
Tilsæt det piskede æg, æggeblommerne, mælken og margarinen.
Bland ingredienserne sammen til en fast dej og rul den ud i tynde
stykker.
Med en underskål eller en kop skæres dejen ud i cirkler af cirka ti
centimeters diameter.
Fordel æggeskiver, oliven og rosiner i 16 portioner.
Læg en spiseske af fyldet på den ene halvdel af dejcirkelen. Læg
æggeskiver, oliven og rosiner ovenpå.
Fold dejcirkelen fra midten. Fugt kanten med mælken og pres med en
gaffel.
Læg empanaderne på en bageplade og punkter dem, så dampen kan
komme ud.
Bag dem i ovn ved 200ºC i 15 minutter til de er gyldne.