Logo

Empanadas med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
¾ dl lun sødmælk
10 g gær
100 g blødt smør
300 g hvedemel
1 tsk salt
æg til pensling
 
Fyld:
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
400 g hakket oksekød
peber og 1 tsk salt
1 tsk knust spidskommen
1 tsk knust koriander
2 tsk paprika
1 dl vand
50 g rosiner
20 oliven uden sten
4 hårdkogte æg
 
Rør mælk og gær sammen og smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og mælk
og ælt dejen godt igennem.
Stil den til hævning lunt og tildækket ca. 1 ½ time.
Fyld: Pil og hak løg og hvidløg og svits begge dele på en pande i olien.
Kom kødet i og steg det under omrøring, til det er faldet fra hinanden.
Smag til med krydderierne, kom vand og rosiner på panden og kog det
kraftigt uden låg, til væden er fordampet.
Hak olivenerne groft og tilsæt dem.
Køl fyldet lidt af.
Pil æggene og skær dem i både.
Del dejen i 12-14 stykker og rul dem ud med kagerullen i 15 store cirkler. Læg lidt fyld samt en æggebåd på halvdelen af hver cirkel.
Pensl kanten med æg og fold dejen over.
Tryk kanten godt til med en gaffel.
Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 15 min.
Pensl med æg og bag dem 20-25 min. ved 200ºC. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her