Logo

Limedampet hellefisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g hellefisk (midterstykke)
1 limefrugt
1 løg
1 laurbærblad
3 dl fiskebouillon
salt
peber

Sauce:
kogevand fra fisken
1 limefrugt, saften heraf
1 æggeblomme
salt
hvid peber
limeskiver til pynt
purløg til pynt

Limefrugt og løg skæres i skiver og lægges i bunden af et smurt, ovnfast fad. Fisken lægges ovenpå og bouillon tilsættes sammen med laurbærbladet. Salt og pebe drysses over. Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200 º i ca. 40 min. til fisken er hvid og fast.

Saucen:
Væden fra fadet hældes fra og sies. Det bringes i kog og smages til med salt og peber.
Æggeblommen piskes sammen i en skål og lidt af den varme væde piskes i. Æggeblandingen hældes i gryden, der opvarmes til kogepunktet - men må ikke koge.

Fisken rettes an på et fad, lidt sauce hældes over, og der pyntes med limeskiver og klippet purløg.

Serveres med smørdampede rosenkål og gulerødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her