800 g hellefisk (midterstykke)
1 limefrugt
1 løg
1 laurbærblad
3 dl fiskebouillon
salt
peber
Sauce:
kogevand fra fisken
1 limefrugt, saften heraf
1 æggeblomme
salt
hvid peber
limeskiver til pynt
purløg til pynt
Limefrugt og løg skæres i skiver og lægges i bunden af et smurt, ovnfast fad. Fisken lægges ovenpå og bouillon tilsættes sammen med laurbærbladet. Salt og pebe drysses over. Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200 º i ca. 40 min. til fisken er hvid og fast.
Saucen:
Væden fra fadet hældes fra og sies. Det bringes i kog og smages til med salt og peber.
Æggeblommen piskes sammen i en skål og lidt af den varme væde piskes i. Æggeblandingen hældes i gryden, der opvarmes til kogepunktet - men må ikke koge.
Fisken rettes an på et fad, lidt sauce hældes over, og der pyntes med limeskiver og klippet purløg.
Serveres med smørdampede rosenkål og gulerødder.