(6 personer)
300 g valnøddekerner
saft fra 2 appelsiner
1-2 appelsiner til pynt
4 cl Cointreau / Grand Marnier
3 æggeblommer
90 g sukker
4 dl piskefløde
100 g sukker til karamel
⅔ af valnødderne snittes fint.
Pres saften af 2 appelsiner, bland det med likøren og mariner valnødderne heri i et døgn.
Æggeblommer og sukker piskes sammen.
Fløden piskes let og vendes i.
Valnødderne og marinaden blandes i.
Isen fyldes i portionsforme og fryses.
Sukkeret smeltes lysebrunt på panden og valnødderne vendes heri.
Læg dem på bagepapir og lad dem tørre.
Skær appelsinskal i tynde strimler (undgå den hvide inderskal), blancher dem og stil dem til tørring på et varmt sted en times tid.
Isen vendes ud af formene og serveres med appelsinbåde, karamelliserede valnødder og strimler af appelsin-skal på toppen.