Dej:
10 g gær
1 dl vand
1 lille tsk salt
1 knsp sukker
1 tsk olivenolie
ca. 250 g italiensk hvedemel
Fyld:
200 g helt nye mælkebøtteskud
1-2 spsk skyllede og afdryppede kapers
3 små meget friske artiskokker
1 lille persillerod
2 løg
4 fed hvidløg
2 små røde chilier
salt og peber
1 sammenpisket æg
3-4 spsk friskreven parmesan ell. pecorino
evt. lidt mere sammenpisket æg til at "lime" med
olivenolie til stegning
Dejen: Rør gæren ud i vandet, tilsæt sukker, salt og olie.
Rør melet i lidt efter lidt og ælt til dejen er glat og smidig.
Stil den til hævning (dobbelt størrelse) 1-2 timer på et lunt sted.
Fyldet: Blancher mælkebøttebladene i letsaltet vand i ca. 2 min. og lad
dem dryppe godt af i en sigte.
Skyl kapersene og stil dem til afdrypning.
Pil de yderste blade af de små artiskokker indtil bladene ser lyse og
saftige ud.
Pas på, nogle små artiskokker har grimme torne, både på stilken og i spidsen af bladene.
Skær de øverste centimeter af bladene, skær også stilkene af, hvis de sidder på endnu.
Skræl stilkene. Skær artiskokkerne i kvarter og stilkene i småstykker. Skræl/pil persillerod, løg og hvidløg.
Skær persillerod, løg og hvidløg.
Skær persillerod og løg i terninger og hak hvidløg og chili fint.
Steg mælkebøtteblade, artiskokker, persillerod, løg, hvidløg og chili forsigtigt i olie i 6-7 min., tilsæt kapers, salt, peber og en sjat vand.
Lad det snurre i ca. 5 min. under låg.
Tag gryden af blusset og lad det køle af. Rør æg og ost i.
Del dejen i 4-5 portioner og rul dem ud i ca. ½ cm tykke ovaler.
Træk dem ud som lange skosåler og læg en portion af fyldet på den ene halvdel.
Fold den anden halvdel over og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Lad dem hvile i 5-10 min. og steg dem så langsomt gyldne på begge sider i rigelig olie.
Lad de små brød dryppe godt af på papir og server dem skåret i strimler, som snacks - lune eller helt kolde.