1 portion pizza-dej.
Fyld:
1 løg
1-2 fed hvidløg
¾ kg modne tomater (evt. fra dåse)
2 spsk olivenolie
salt og peber
100 g sorte eller grønne oliven
12-14 ansjosfileter
1 spsk friskhakket oregano eller 1 tsk tørret
3 spsk olivenolie
*
Lav en portion pizza-dej.
Skold og flå tomaterne, tomater fra dåse skal bare dryppe af.
Fjern stilkefæstet og del tomaterne i kvarte.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Varm olien op i en gryde og svits løgene klare heri.
Tilsæt tomater, salt og peber og lad saucen småkoge under låg ½ time.
Sæt ovnen på 225ºC.
Ælt dejen igennem og rul den ud til en stor firkant på et meldrysset bord.
Læg dejen på en smurt, meldrysset bageplade og prik den let med en gaffel.
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet bliver på plads.
Smør tomatsaucen over dejen, men ikke helt ud til kanten.
Skær olivenerne i skiver og fordel dem over.
Fordel også ansjosfileterne og drys med oregano.
Dryp olie over pizzaen og sæt den i ovnen på nederste rille ca
25 min, til kanten er sprød og gylden.
Tips: Saucen kan laves i forvejen. Længere kogetid gør den mere
koncentreret i smagen. Kan fryses.