600 g hvide asparges
600 g grønne asparges
salt
peber
1 tsk sukker
1 spsk smør
4 tomater
2 spsk havesyre
½ bdt purløg
½ bdt persille
¼ bdt kørvel
1 hovedsalat
saft af 2 citroner
8 spsk majsolie
Skyl og skræl aspargesene. Skær den træede del af.
Skær begge typer asparges i 3 cm lange stykker.
Kom 1 ½ l vand tilsat 1 tsk salt, sukker og smør i en gryde og koge det op.
Kom de hvide asparges i og kog dem ca. 15 min.
De sidste 5 min. koges grønne asparges med.
Giv tomaterne et kryds i toppen og læg dem i spilkogende vand og kog
dem ca. 15 sekunder.
Læg dem herefter straks i isvand.
Pil skindet af og fjern stilken.
Skær tomaterne i halve, pil kerner ud og skær i ottendedele.
Skyl krydderurterne og pluk bladene fra stilkene.
Skær havesyren i fine strimler og fin hak krydderurterne.
Skyl og pluk hovedsalaten.
Læg salatbladene i skål eller på tallerken.
Læg herpå tomat og asparges.
Rør citronsaften med salt og peber.
Tilsæt under piskning og i en tynd stråle majsolien.
Pisk krydderurterne i marinaden og hæld den over asparges og tomater.