Indbagt mørbrad var en
klassisk ret i 1980'erne og 1990'erne, og retten holder stadig i dag.
Mørbrad indbagt i
sprød butterdej er både hyggelig og velsmagende mad. Denne opskrift på mørbrad
er hurtig at lave, og det er en flot ret at sætte på bordet til både hverdag og
fest.
Tilberedningstid:1
time, 15 min. Passer til 4 personer.
# Ingredienser
MØRBRAD
1 svinemørbrad
10 g smør
½ tsk salt
1 knivspids peber
FARS
250 g hakket kalve og
flæskefars
1 æggehvide (blommen
bruges i dejen)
½ tsk salt
1 knivspids peber
½ løg
3 spsk fløde 13%
250 g champignon
DEJ
4 plader butterdej (optøet)
1 æggeblomme
* Tilberedning
Fjern hinderne fra
mørbraden, og brun den i smør i et helt stykke på stegepanden.
Krydr med salt og
peber - og lad den køle af.
Forvarm ovnen til 200 °C.
Riv løget og rør
farsen sammen med revet løg, salt, peber og æggehviden.
Saml farsen med fløde,
og lad den trække i 15 min i køleskabet.
Rens champignon, skær
dem i skiver, og bland dem i farsen.
Tag to
butterdejsplader, og saml dem til en firkant.
Rul dem tyndt ud til
en firkant på 35 x 25 cm.
Gør det samme med de
to sidste butterdejsplader.
Fordel halvdelen af
farsen på butterdejsfirkanten - men endelig ikke helt ud til kanten.
Læg mørbraden på
midten og fordel resten af fyldet ovenpå.
Luk kanterne godt
sammen og stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl butterdejspakken
med pisket æggeblomme og bag den midt i ovnen i ca 45 min.
Kan serveres med en
god salat til eller med kartofler og bearnaise.
TIP: Er der rester, så
spis det koldt til frokost med lidt salat til.
Se alle opskrifter for børnekokke