400 g afpudset svinemørbrad
500 g hakket kalv/flæsk 8-10 % fedt
1 æg
2 spsk hvedemel
2 tsk tørret timian
salt og peber
Dej:
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk raps- eller olivenolie
ca. 250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt
Champignonsauce:
1 spsk raps- eller olivenolie
250 g champignon
1 tsk timian
3 dl bouillon
en halv dl koldt vand
1 spsk majsstivelse
2 tsk Dijonsennep
½ dl fløde 9 %
Tilbehør:
kogte kartofler
broccoli
gulerødder
Rør en fars af hakket kalv/flæsk, æg, hvedemel, timian, salt og peber. Brun mørbraden et par minutter på alle sider på en tør pande med slip-let belægning.
Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt til dejen er glat og smidig.
Rul dejen ud til en firkant ca. 30x35 cm.
Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet.
Fold enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg og snit dejen.
Drys med lidt timian og bag ved 200ºC i ca. 35 min.
Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller i skiver.
Varm olien i en gryde eller på en pande og rist champignonerne gyldne. Tilsæt timian og bouillon og kog op.
Ryst vand, majsstivelse, dijonsennep og fløde sammen i en melryster. Hæld jævningen i saucen under omrøring og kog saucen op.
Smag til med salt og peber.
Server mørbraden i skiver med kogte kartofler, broccoli, gulerødder og champignonflødesauce.