3 stk smørdej (diameter ca. 20 cm)
6 stk lammemørbrad eller 400 g lammefilet
sauce:
¼ l fløde
200 g champignon
130 g smør
hvedemel
salt
rosmarin
timian
Det er vigtigt at lammekødet er helt optøet inden stegning, ellers opnår kødet ikke den fulde mørhed. Optøes 24 timer ved stuetemperatur eller 2 dage i køleskab.
Bedste stegetemperatur er 200°C.
Svits mørbradene på panden, de skal forblive røde indeni, og afkøl dem. rens og tør champignons og skær dem i tynde skiver . svits dem i smeltet smør på panden. Tilsæt krydderierne, hvedemelet og til sidst fløden. lad det snurre 2-3 min. Afkøl jævningen. Sæt kødet på smørdejen og kom jævningen ind imellem kødstykkerne. Pensel kanterne med æg, luk dem med en gaffel og pensel dem igen med æg. Sæt i en 180°C varm ovn i ca. 30 min.