1 Lammekølle ca. 1 ½ kg
2 fed hvidløg
1 bundt frisk timian
rosmarin
salt + peber
Saltdej:
2 æg
en god nævefuld salt
hvedemel
lidt vand
Bland ingredienserne til saltdejen. Spæd med vand således at dejen er en anelse klistret.
Tag det store ben ud af labbekøllen (udben den evt. helt). Spæk lammekøllen med hvidløg, og gnid ind- og udvendig med hakket frisk timian, salt og peber. Smør dejen om lammekøllen så den dækker HELE køllen.
Køllen lægges i et smurt, ovnfast fad, og steges ved ca. 200ºC nederst i ovnen. Den eneste måde man rigtig kan bestemme om køllen er færdig, er med et stegetermometer. Dog er der en tommelfingerregel om 3 kvarter pr. kilo.
Efter stegning trækker køllen i et kvarter, hvorefter skallen brydes af og smides ud. Eventuelt kan dejen pensles med æg før den sættes i ovnen, og skallen brydes af ved bordet. Den bliver nemlig rigtig flot!