Logo

Indbagt lammekølle i saltskal

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 Lammekølle ca. 1 ½ kg
2 fed hvidløg
1 bundt frisk timian
rosmarin
salt + peber

Saltdej:
2 æg
en god nævefuld salt
hvedemel
lidt vand

Bland ingredienserne til saltdejen. Spæd med vand således at dejen er en anelse klistret.

Tag det store ben ud af labbekøllen (udben den evt. helt). Spæk lammekøllen med hvidløg, og gnid ind- og udvendig med hakket frisk timian, salt og peber. Smør dejen om lammekøllen så den dækker HELE køllen.

Køllen lægges i et smurt, ovnfast fad, og steges ved ca. 200ºC nederst i ovnen. Den eneste måde man rigtig kan bestemme om køllen er færdig, er med et stegetermometer. Dog er der en tommelfingerregel om 3 kvarter pr. kilo.

Efter stegning trækker køllen i et kvarter, hvorefter skallen brydes af og smides ud. Eventuelt kan dejen pensles med æg før den sættes i ovnen, og skallen brydes af ved bordet. Den bliver nemlig rigtig flot!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her