2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1½ time.
Bagetid: 40-45 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2½ dl vand
4 dl kærnemælk
1 spsk salt
5 spsk olie
500 g rugmel (godt 8 dl)
400-500 g hvedemel (7-8 dl)
*
1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt kold mælk, salt,
olie og rugmel.
Bland alt godt og ælt dejen sammen.
2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen er smidig.
Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve på et lunt
sted i 1 time.
3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 brød.
Lad brødene efterhæve på en bageplade belagt med bagepapir.
Drys lidt rugmel på brødene inden de bages lidt under midten
af ovnen ved 200 °C i 40-45 min.