Logo

Gammeldags oksehalesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags oksehalesuppe


# Ingredienser

1 stor oksehale

250 g reelt oksekød

smør eller margarine

1 løg

1 lille stykke selleri

1 gulerod

1 pastinak eller persillerod

2 l Grundsuppe - se opskrift her eller 6 bouillonterninger

1 suppevisk

salt

3 spsk koncentreret tomatpuré

2-4 spsk tør sherry

Tilbehør: flute

*

Gammeldags oksehalesuppe


* Tilberedning

Lad slagteren dele oksehalen i leddene.

Skær det reelle kød i terninger og brun det kraftigt sammen med oksehalen i fedtstof.

Riv alle grønsagerne på råkostjernet og brun dem sammen med kødet.

Tilsæt suppe eller 2 l kogende vand, tilsat bouillonterninger, og kom suppevisk og salt ved.

Lad det koge op og skum omhyggeligt.

Kog suppen for ganske svagt blus i 3-4 timer.

Si den og stil den koldt, til fedtet har samlet sig på overfladen. Fjern det.

Pil kødet fra benene og hak det sammen med det reelle kød.

Smag suppen til med tomatpuré og sherry samt eventuelt lidt mere salt.

Vær forsigtig med salt, hvis der er anvendt bouillonterninger.

Kom kødet tilbage i suppen og varm den igennem.

Server flute til.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (36 stemmer)
Siden er blevet set 21.389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her