6 gulerødder
2 porrer med grøn top
4 løg
3 stilke bladselleri eller ¼ selleri
3 spsk jomfru olivenolie
1 spsk frisk timian / 1 tsk tørret
3 laurbærblade / løvstikke
1 bundt persille
Skær de rensede grønsager i mindre stykker.
Opvarm olivenolien og svits grønsagerne heri til de får lidt farve.
Herved trænger smagen mere frem.
Fyld 5 l. vand og krydderurterne i gryden og kog suppen i en time.
Grønsagerne tages op af gryden og de smides væk, al næring er kogt ud af dem.
Denne grundsuppe kan med fordel bruges i stedet for grønsagsbouillon terninger.
Der er en god ide at fryse suppen ned i ½-1 liters portioner, så er det altid nemt at bruge grundsuppen en anden dag.
I stedet for de nævnte grønsager kan du også bruge kartofler, kål, pastinak, persillerod, hokkaido græskar, tomater eller hvidløg.