Is:
50 g valnødder
2 appelsiner, saft af
4 æggeblommer
75 g sukker
2 ½ dl piskefløde
Appelsinsalat:
50 g sukker
50 g valnødder
4 appelsiner (skal fra 2 og lameller fra 4)
Valnødderne hakkes, og saften fra appelsinerne hældes over.
Det trækker i et par timer.
Æggeblommer og sukker piskes sammen.
Fløden piskes let.
Valnødderne, æggemassen og fløden blandes, og det kommes i forme og fryses.
Appelsinsalat: Sukkeret smeltes på en pande.
Valnødderne kommes i og vendes rundt, til de er karamelagtige.
Valnødderne hældes på et stykke oliesmurt bagepapir og afkøles. Valnødderne snittes fint og blandes med fint snittet appelsinskal og appelsinstykker.
Anretning: Valnøddeisen skæres i skiver og pyntes med appelsinsalaten.