Logo

Kyllingebryst med appelsinbraiseret bladselleri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Du kan vælge at bruge et helt kalkunbryst i stedet for kylling eller erstatte bladselleri med fennikel. Med de lange fibre i bladselleri får din mave noget at arbejde med, når denne ret kommer på ...

 

4 kyllingebrystfileter (gerne økologiske)

2 spsk rapsolie

2 bladselleri

1 appelsin

2 rødløg

1 spsk korianderfrø

salt og peber

vand til braisering

*

Brun de 4 kyllingebrystfileter på en varm pande i rapsolie. Krydr dem med salt og peber.

Del og skyl bladsellerien grundigt.

Fjern den nederste del af stokken, men sørg for, at den stadig holder sammen.

Del så stænglerne i 4 dele fra stol til top.

Læg bladselleristokkene i et ovnfast fad.

Kom appelsin- skal og -saft over.

Del rødløgene i kvarte, og fordel dem i fadet.

Drys til sidst med korianderfrø, og kom derefter vand på, så de grønne stængler er halvt dækket.

Læg til sidst kyllingebrystfileterne på toppen, og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180°C i 40 minutter, til bladsellerien er mør.

Tag fadet ud af ovnen, og server retten med groft brød til.

 

Tips: Du kan vælge at bruge et helt kalkunbryst i stedet for kylling eller erstatte bladselleri med fennikel.

Med de lange, seje fibre i bladselleri får din mave noget at arbejde med, når denne ret kommer på bordet. Det er godt for både mæthedsfølelse og forbrænding.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her