Småkager
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
175 g smør ell. solsikkemargarine
125 g sukker
2 æggeblommer
3 tsk kaffe - stærk
Smørcreme:
100 g flødeost - light kan anvendes
75 g flormelis
1 spsk pulverkaffe
Kaffeglasur:
100 g flormelis
kaffe - stærk
Bland hvedemel og bagepulver og smuldre fedstoffet heri. Tilsæt sukker, æggeblommer og kaffe og ælt dejen hurtigt sammen. Del dejen og rul den i pølser med en diameter på størrelse med en tokrone. Læg rullerne koldt i mindst ½ time eller mere. Skær dejrullerne i skiver af ca. ½ cm tykkelse og bag dem 10 - 12 min ved 175ºC. Lad kagerne blive kolde. Rør flødeost, flormelis og pulverkaffen sammen til creme, og læg kagerne sammen to og to med cremen. Rør flormelis og den stærke kaffe sammen til en glasur og glaser kagerne.
De bagte kager kan opbevares i dåse, hvor halvdelen er glaseret indtil de skal spises. Vent med at lægge creme imellem indtil de skal spises ellers bliver de bløde!