Dej:
40 g gær
1 ¼ dl fløde og mælk blandet sammen
40 g sukker
½ tsk salt
50 g margarine
1 æg
250 g hvedemel
Kagecreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
2 dl mælk
½ stang vanilje
25 g hvedemel
Fyld:
1 ½ dl hindbærmarmelade
Kagecreme
Dej:
Gæren smuldres i et fad, mælken lunes og hældes over.
Rør til gæren er udrørt og kom sukker og salt i.
Tilsæt margarine og æg, kom hvedemel i og rør dejen sammen.
Cremen:
Mælken bringes i kog, imens piskes æggeblommerne og sukker sammen og melet røres i. Flæk vaniljestangen og kom korn og stang i mælken.
Når mælken koger hældes den langsomt ned i æggemassen under kraftig omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden, og lad den koge under omrøring i 2-3 min.
Lad den blive kold.
Dejen deles i 2, og rulles ud på bordet til to rektangulære stykker.
Læg stykkerne på en bageplade og fordel den kolde creme ned igennem midten.
Herpå lægges hindbærmarmelade.
Luk dejen sammen om fyldet og lad stængerne hæve i 15 min.
Pensl den forsigtig med æg og drys med nødder.
Bag stængerne på næstnederst rille ved 200°C i ca. 20 min.