4-6 portion
1,2 kg udstenede Bigarreaux-kirsebær
1 flaske vin fra Ventoux
1 stang kanel
1 stang vanilje
2 tørrede fennikel-grene
Skrællen af 1 usprøjtet citron
20 cl sherry
200 g stødt melis
2 spsk blomsterhonning
2 spsk tapioka [Maizena kan bruges i stedet]
I landsbyen Gordes midt i Vaucluse ikke langtfra cistercienserklosteret i Sénanque er man stolt af at have to store høstsæsoner om året, nemlig vinhøsten og kirsebærhøsten. I maj og juni kommer sæsonarbejdere alle vegne fra, og kvinderne gør sig klar til at plukke. Alt foregår stadig med håndkraft, og kirsebærrene lægges i små kurve for at undgå at mase dem for meget. Et stort antal lastbiler, især fra Cavaillon, transporterer dem hurtigt til markederne rundt om i hele Frankrig, i Tyskland og andre lande, således at disse kirsebær er blevet berømte i Europa. Jeg har ofte haft fornøjelsen at smage denne suppe, som Céleste, kok på slottet i Joucas nær ved Gordes, tilbereder af egnens kirsebær. Hans opskrifter har opnået stor anseelse i Luberon. For at man kan nyde denne lækre frugtsuppe, bør den serveres kølig i små skåle med hindbærsorbet og/eller is med kirsebærsmag eller maraschinolikør
Skær vaniljestangen igennem på langs. Bland vinen, kanelen, vaniljestangen, som er skåret igennem på langs, fennikel og citronskræl i kasserollen. Varm op, og når det kommer i kog, tages kasserollen af ilden. Lad det derefter trække i 20 minutter, hvorefter
det hældes gennem en sigte.
Tilsæt sherry, sukker og honning
Bringes i kog, og tapiokaen hældes i. Lad det koge i 5 minutter for svag varme. Tilsæt Bigarreaux-kirsebærrene.
Lad det få et opkog, og tag det så af ilden.
Læg låg på kasserollen, og lad det køle af i stuetemperatur, før det sættes i køleskabet.