Til 32 pizzasnegle
Pizza dej:
50 g gær
½ l lunken vand
30 g smør / flydende Becel
100 g sukker
2 æg
1 tsk salt
2 tsk Oregano
1 tsk paprika
3 dl fuldkorns hvedemel (M/grønt nøglehuls & fiber mærke)
Hvedemel til resten af dejen.
Pizza sauce:
1 pk færdig pizzasauce
1 tsk oregano
1 tsk paprika
1 tsk groft salt
2 gulerødder revet
Fyld:
600 g skinke, revet og finhakket
300 g pizzaost
*
Dej: Opløs gæren i det lunkne vand og fedtstof.
Tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i.
Lad dejen hæve lunt i ca. 30 min.
Ælt dejen godt igennem og rul den ud til en aflang firkant.
Sauce: Blend den færdigkøbte pizzasauce med de øvrige ingredienser. (Oregano,
paprika, salt, gulerødder)
Kom saucen i en skål.
Finhak skinken, som også kommes i en skål.
Hav ost klar.
Lav 2 plader klar med bagepapir, og tænd oven på 200 °C.
Saucen smøres ud på dej firkanten og den drysses med reven ost, derefter
skinke.
Løsn dejen med en palet, evt. med lidt mel, som du langsomt ruller dejen sammen
til en aflang pølse.
Skær pizzasneglen ud i 32 stykker.
Fordeles på de 2 plader, 16 på hver, hæves i ca. 20 min.
Bag sneglene midt i ovnen på 200 °C ca. 12 min. - 14 min.
Lad pizzasneglene køle af på en bagerist.
Af Dianna Aarup Agregård