Logo

Æbleflæsk med jordskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleflæsk med jordskokker

 

Æbleflæsk kan suppleres med rodfrugter som persillerod, knoldselleri eller som her, med jordskokker. De passer perfekt med æblerne i retten.

Arbejdstid: ca. 40 min. Stegetid: ca. 20 min. 4 personer.

 

#

600 g svinebryst (½ cm tykke skiver)

fint salt

2 løg

250 g jordskokker

500 g æbler

3-4 stilke timian (eller ½ tsk tørret)

1 spsk æbleeddike

flagesalt og friskkværnet peber

Tilbehør: rugbrød

*

 

DUP kødskiverne tørre med køkkenrulle.

Varm en stor stegepande godt op, læg skiverne på panden, og brun dem i ca. 1 min. på hver side.

Skru ned til middel varme, og steg dem sprøde vend jævnligt.

Tag flæsket af panden, drys med fint salt, og hold det varmt.

Hæld det meste af fedtet af panden.

 

PIL løgene, og skær dem i tynde skiver.

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.

Vask eller skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i både.

 

STEG løgene klare i resten af fedtet, og tilsæt timian blade og jordskokker.

Steg i 5-7 min. under omrøring.

 

TILSÆT æblerne, og steg dem møre. Smag til med eddike, salt og peber.

 

LÆG det stegte flæsk oven på æble-løg-jordskokblandingen.

Drys med lidt flagesalt og server med rugbrød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her