smørbolle
hvidvin
hakket basilikum
fløde
dampet rødtungefilet
frisk kørvel
finthakket tomatkød
Fiskefumet:
1 løg
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
1 fed hvidløg
et par kviste timian og persille
2 lauerbærblade
10 hele peberkorn
1 l. vand
2 dl Hvidvin
Fiskefumet:
Rens grønsagerne og skær dem i skiver.
Del ca 1,5 kg fiskeben i mindre stykker, kom dem i gryde, tilsæt vand og salt, kog op og afskum.
Tilsæt herefter de fintskåret grønsager og lad dette koge i 15 min.
Herefter trækker suppen i ca 10 min.
Herefter sigtes suppen og koges op med hvidvinen.
Fiskefumeten jævnes let af med en smørbolle, koges en smule ind, smages til med hvidvin og hakket basilikum, trækker ca 10 min, koges op og monteres med fløde.
I en dyb tallerken kommes den dampede rødtungefilet, som dekoreres på toppen med frisk kørvel og en anelse finthakket tomatkød.
Rundt om denne, den varme let grønne fiskesuppe.
Suppen kan serveres med tørret brødscroutons eller med hvidsløgstoast.