Logo

Baskisk bondesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne suppe tager sit navn efter Baskerlandet i det nordlige Spanien. Retten laves på tørrede hvide bønner, hvidkål og pancetta eller bacon. Smager dejligt og er let at lave.

 

200 g tørrede hvide bønner
1 stort løg
4 skiver pancetta (ca. 70 g) eller bacon
1 ½ spsk svine eller gåsefedt
5-600 g hvidkål
4 fed hvidløg
4 skiver daggammelt italiensk brød
½ spsk gåsefedt eller olivenolie (evt. halvt af hver)
vineddike (sherry- eller rødvinseddike)
 
Skyl og sorter bønnerne.
Stil dem til udblødning i rigelig koldt vand i mindst 10 timer.
Skær løget i tynde skiver og pancettaen i små terninger og sauter begge
dele i fedt i en stor gryde.
Snit hvidkålen i meget tynde strimler og læg dem i gryden sammen med de
udblødte (afdryppede) bønner, finthakket hvidløg samt salt og peber.
Hæld 2 l vand ved og lad det snurre 2 ½-3 timer, indtil bønnerne er møre.
Skær brødet i småstykker og rist dem sprøde og gyldne i olie.
Smag suppen til og server den med lidt vineddike hældt i hver portion.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her