Logo

Barselpottesuppe fra Midtsjælland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barselsmad var den mad de besøgende kom med til den nybagte moder. Det er en skik der har holdt sig op til ca. 1960, især i mindre og lidt isolerede egne. Her laves suppen på rugbrød, kanel og citron.

 

 

375 g fint rugbrød
3 l vand
skal af 2 citroner
1 stk kanel
saft af 2 citroner
sukker efter smag
4 dl vin (f. eks. kirsebærvin)
2 ½ dl fløde
 
Rugbrød og vand koges og sies gennem en sigte og kommes tilbage i gryden, hvorefter den skrællede skal af 2 citroner og 1 stykke kanel kommes i.
Når suppen koger, tages den af varmen, og der tilsættes citronsaft, vin og sukker efter smag.
Oven i potten (eller i hver tallerken) lægges flødeskum. 
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her