Sellerisuppe
1 stor selleri
2 bouillonterninger
2 spsk smør eller margarine
5 dl mælk
salt, peber og muskat
½ potte purløg (eller ½ bakke karse)
Tilbehør: rugbrød med Liptauer - se herunder
*
Del sellerien i mindre stykker og skræl dem.
Kog den godt mør i ¾ l vand, tilsat bouillonterninger.
Purér sellerien og kom den tilbage i suppen.
Kog det igennem med fedtstof og mælk og smag kraftigt til med salt, peber og reven muskat.
Drys klippet purløg over suppen og server den med rugbrød og Liptauer.
Liptauer
150 g kvark
125 g smør
1 løg
1 spsk kapers
1 sardelfilet
1 tsk rosenpaprika
1 tsk kommen
1 spsk Dijon-sennep
*
Rør kvark og smør sammen.
Hak løg, kapers og sardelfilet og rør det i.
Tilsæt paprika, kommen og sennep og rør godt.