2 personer
1 rodselleri
1 løg
1 æble
ca. 6 dl grønsagsbouillon
smør
frisk timian
salt og peber
1 fed presset hvidløg
½ dl græskarkerner (gerne ristede)
lun focaccia
Når det er koldt og vådt derude, er det godt med en kraftig suppe. Denne udgave er nem, billig og meget mættende. Du kan også bruge andre af de gode rodfrugter der er fremme på dette tidspunkt, fx persillerod eller pastinak. Er du i det ekstravagante humør, så kom en slat fløde i den blendede suppe.
Skræl sellerien og skær den i 1 cm tykke skiver. Læg dem i vand. Tag et par skiver fra og skær dem små strimler. Læg dem i vand for sig. De øvrige skiver skæres i tern og koges møre i bouillonen. Æble og løg befries for skræl og skæres i mindre stykker. Kom også dem i gryden sammen med friske timianblade. Mens suppen simrer, sauteres de små selleribjælker gyldne i smør på en god pande. Drys dem med salt og peber. Når suppen har simret i ca. 15 minutter, blendes den helt jævn ved hjælp af en stavblender. Du kan også gøre det ad flere omgange ved hjælp af en almindelig food processor. Tilsæt evt. lidt mere vand. Smag suppen til med salt og peber. Server den med de lune sellerifrites på toppen og drys med græskarkerner. Der bydes lun focaccia til.