1200 g kylling, 1 stk
2 store porrer, hakkede
1 ½ l vand
1 laurbærblad
1 tsk frisk timian
1 lille bdt persille
2 tsk salt
1 tsk stødt sort peber
12 udstenede svesker
Kyllingen skylles grundigt, både indvendigt og udvendigt. Afdryppes og tørres godt med lidt køkkenrulle. Del kyllingen på langs, og fjern overflødigt fedt og eventuelle rester af indmaden.
Kom kylling, porrer, vand, krydderier og salt i en stor tykbundet gryde. Bring det langsomt i kog, når det koger dæmpes varmen og suppen simrer uden låg i ca. 1 ½ time. Herefter skummes suppen og man fjerner laurbærblad og persille.
Tag forsigtige de halve kyllinger op, og lad dem afkøle lidt. Fjern kødet fra skroget og skær det i strimler. Skind og ben kasseres.
Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt peber og svesker – og rød til det er gennemvarmt.
Tips: Rosiner kan anvendes i stedet for svesker.