2 ½ kg kartofler
6 spsk smør
5 æggeblommer
8 spsk hvedemel
salt
reven muskatnød
3 æggehvider
2 kopper rasp
Kartoflerne skrælles og skæres i store terninger, som koges møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, lad kartoflerne dampe grundigt tørre og mos dem fint.
Rør mosen med smør, æggeblommer og hvedemel.
Smag til med salt og muskat og lad mosen køle af.
Pisk æggehviden let sammen i en skål eller dyb tallerken.
Form med melede hænder valnøddestore kugler af den afkølede kartoffelmos og vend kuglerne først i æggehvide og derefter i rasp.
Varm fedtstoffet op i frituregryden og kom kartoffelkuglerne i portionsvis og fritér dem gyldenbrune. Det tager 5-6 min. pr. portion.
Tag kroketterne op med en hulske, læg dem på fedtsugende papir og hold dem varme, til alle kroketter er færdige.
Passer godt til alle vildtretter.