Logo

Kartoffelblinis med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelblinis med rejer

 

Disse lækre kartoffelblinis med rejer kan du både servere som appetizer, eller du kan servere dem som en forret. De små blinis kan laves i god tid, og så kan du anrette dem med reje-friskosten lige inden, gæsterne ankommer. Lækre hapsere og så ligner de en million!

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

 

# Ingredienser

Kartoffelblinis:

500 g bagekartofler

25 g smør

1 dl creme fraiche 38%

½ tsk bagepulver

1½ spsk kartoffelmel

2 æg

¼ tsk muskatnød

havsalt og friskkværnet peber

3 spsk klaret smør eller olie til stegning

 

Rejer:

2 dl friskost naturel

evt. 1 spsk. mælk eller fløde

1 bundt dild

1 skalotteløg

220 g pillede grønlandske rejer (vigtigt, at de er friskpillede!)

Du skal regne med cirka den dobbelte vægt, når rejerne endnu ikke er pillede)

1-2 spsk citronsaft

havsalt og friskkværnet peber

Servering:

lidt frisk dild

røget paprika

revet citronskal

*

Fremgangsmåde

Kartoffelblinis-dej:

Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i letsaltet vand.

Hæld vandet fra og damp kartoflerne godt, før de moses.

Mos dem grundigt, så der ikke er klumper.

Rør mosen godt sammen med smør og creme fraiche.

Tilsæt æggene et ad gangen, kom bagepulver og mel i og rør til en lind dej.

Krydr med salt peber og muskatnød, og sæt dejen på køl til lige før den skal steges.

Imens forberedes rejerne.

 

Rejer:

Rør friskosten blød og cremet, evt. med lidt mælk eller fløde.

Vask og pluk dilden og hak den fint.

Pilskalotteløget og hak det så fint, du kan.

Vend begge dele grundigt med friskosten. 

Tilsæt de pillede rejer og vend forsigtigt sammen.

Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft for friskhed.

Tilsæt evt. lidt sukker for at fremhæve rejesmagen.

 

Kartoffelblinis – stegning:

Varm en pande op.

Kom fedtstof på og læg klatter af dej på panden med en ske.

Klatterne skal ikke være større end en 5-krone.

Bag i 1-2 minutter, før de vendes og bager færdigt i cirka 1 minut. 

Læg de færdige, små blinis på et fad, efterhånden som de bliver stegt.

 

Servering

Lun evt. blinisene igen, hvis du har lavet dem i god tid.

Kom reje-friskosten på de lune blinis på et fad, og pynt hver enkelt blinis med lidt dild og en lille smule røget paprika.

Riv lidt citronskal ud over det hele og server straks.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her