125 g bacon
1 spsk smør eller margarine
1 løg
1 fed hvidløg
1 ds flåede tomater
4 kartofler
3 fiskebouillonterninger
1 dl tør hvidvin
1 stor eller 2 små ds muslinger
salt og peber
1 tsk rosenpaprika
finklippede krydderurter - eventuelt dybfrosne - eller finklippet persille
Tilbehør: groft, hvidt brød, smør
*
Klip sværen af baconskiven og del den i ganske små terninger.
Steg dem nogle minutter i fedtstoffet og tilsæt hakkede løg og knust hvidløg.
Lad det snurre, til løget er gennemsigtigt, og tilsæt tomater med væde samt kartoflerne, der er delt i små terninger.
Vend det godt og spæd med 1¼ l vand.
Lad det koge op og tilsæt bouillonterningerne samt vinen og væden fra muslingerne, salt, peber og paprika.
Lad suppen småkoge i 20 minutter, tilsæt muslingerne og varm det hele igennem.
Drys med krydderurter og server groft, hvidt brød og smør til.