Tricket med denne sommersalat er helt klart dressingen, som også er velegnet som tilbehør til oste.
Salat:
150 g økologisk bacon
50 g Thiese light blue cheese
200 g frisk spinat
125 g cherry tomater
Dressing:
100 g meget grofthakkede valnødder
2 spsk honning (gerne Søbogaards flydende timianhonning)
4 fed meget finthakket hvidløg
1 bdt grofthakket bredbladet persille
Salat: Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe of på et klæde.
Smuldr osten i mindre stykker. Halver tomaterne.
Skær huden af baconen og skær den i tern a ca. 1 x 1 cm.
Steg baconternene ved lav varme i eget fedt.
Hvis de er meget magre, tilsættes 1 spsk olivenolie.
Tag de brune og sprøde bacontern op med en hulske og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Dressing: Hæld honning i den varme baconpande - med fedtet!
Lad honningen bruse op og tilsæt så valnødder og hvidløg.
Lad lige panden blive varm igen og rist nødderne en anelse, før panden slukkes, og persillen vendes i.
Vend salaten og hæld dressingen over. Server straks!