Bønner anses for at være en delikatesse i Jamaica og de andre caraibiske øer, så server dette med nogle af deres andre specialiteter for at få et autentisk Vestindisk festmåltid.
400 g butter beans på dåse
400 g aspargesbønner eller røde snittebønner på dåse
350 g søde majs på dåse
4 stængler bladselleri, skåret i tern
1 rød peberfrugt, renset for kerner og hakket
6 forårsløg, uden rod og snittet
100 g acajounødder, ristede
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
1 fed hvidløg, knust (valgfrit)
1 spsk citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
Hæld dåsebønnerne over i en stor sigte og rens den stivelsesagtige væske af med koldt vand.
Lad dem dryppe godt af og hæld dem over i en stor salatskål.
Lad de søde majs dryppe af og kom dem i skålen sammen med bladsellerien, den røde peberfrugt, forårs løgene, de ristede acajounødder, mayonnaisen, creme fraichen, hvidløget og citronsaften.
Krydr med lidt salt og peber efter smag og server.