600 g kartofler
2 fed hvidløg
10 g smør
½ dl mælk
1 knivspids muskatblomme
2 spsk klippet purløg
salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger.
Vask dem og tør dem.
Pil hvidløget og skær det i strimler.
Læg kartoflerne og hvidløgsstrimlerne i en gryde med en klat smør, dæk til og sæt det i ovnen på fuld effekt i 4-51/2 min. afhængig af effekt og størrelse.
Omrøres et par gange.
Tilsæt derefter mælk, salt, peber og muskat.
Dæk til og sæt i ovnen igen i 3-4 min. omrøres.
Pynt kartoflerne med klippet purløg lige inden serveringen.
Kogetiden kan variere afhængigt af kartoflernes kvalitet.
Prøv om de er møre og forlæng tiden om nødvendigt.
Tips:
Hvidløget kan udskiftes med løg og purløget med persille.
Denne opskrift kan også laves i et bruningsfad, så kartoflerne bliver gyldne. I så fald udelades mælken.