Logo

Grillstegt makrel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt makrel

 

Makrel er andet end dåsefisk i tomatsauce, den er blandt andet meget velegnet at grille. Samtidig er makrel den fisk, der indeholder mest fiskeolie. Her får du en opskrift på grillet makrel og nederst Baconfisk.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time

 

#

4 portionsmakreller (sildemakreller)

50 g smør

1 tsk barbecue krydderi

1 bdt persille

olie til pensling

*

 

1. Skyl og rens makrellerne.

De må godt beholde hoved og hale på og de behøver ikke at udbenes.

 

2. Rør smørret med barbecue krydderi og halvdelen af den finthakkede persille.

Form det til en lille rulle, der pakkes i alufolie og lægges i fryseren i 10 min.

 

3. Skær lange bjælker af det kolde smør og fyld makrellerne.

Luk evt. bugen med tandstikker.

Det er bedst, hvis makrellerne kan lægges i grill-net; ellers pensles de grundigt med olie, inden de lægges på den varme grill.

Lad dem stege ca. 10 min. på hver side.

Vend dem et par gange.

 

4. Tilbehør som de øvrige fiskeretter.

Server resten af persillen til.

 

TIPS: Grillnet skal pensles med olie, inden fisken lægges i. Det giver en dejlig krydret smag også at lægge en kvist af en eller anden krydderurt, fx estragon eller rosmarin ind i nettet.

 

Grillstegt makrel

 

Baconfisk

Alle hele fisk kan omvikles med tynde baconskiver, inden de grilles.

Det giver ikke alene en pikant smag til den færdige fisk, men det forhindrer også, at fisken hænger i risten.

Husk at smøre risten med olie, inden fisken lægges på.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her