Grillstegt lever skal være rosa, ikke gennemstegt. Den
smager mere pikant, hvis den marineres først. Grillstegt lever er sundt og
billigt
Til 4 personer. Marineringstid: 1-2 timer Tilberedningstid:
ca. 20 min.
#
500 g lammelever
8 skiver bacon
1-2 røde peberfrugter
Marinade:
1 dl olie
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 citron
salt og peber fra kværn
*
1. Skær lammeleverne i 2 cm tykke skiver, der lægges i en
skål sammen med firkanter af bacon og renset peberfrugt, der er skåret i store
stykker.
2. Pisk marinaden sammen af olie, finthakkede skalotteløg,
evt. et presset hvidløgsfed, 1 kvist timian, der er nulret mellem fingrene samt
saft af en citron og rigeligt peber fra kværnen.
3. Hæld marinaden over lammeleveren der skal marinere mindst
1 time i køleskabet.
4. Stik lever, bacon og rød peber skiftevis på lange spid,
der steges ca. 3 min. på hver side.
Drysses med salt efter grillningen.
5. Hertil passer grillstegte tomater, skiver af kryddersmør
(se opskrift) og flûte.