Bund:
175 g hvedemel
125 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme
Fyld:
1 ½ dl mælk
1 æg
1 spsk sukker
2 tsk hvedemel
250 g kokosmel
250 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 knsp. hjortetaksalt
Pynt:
75 g mandler
flormelis
Smuldr fedtstoffet i melet til tærtebunden.
Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen.
Læg dejen koldt mindst 1 time.
Lav imens cremen. Bring mælken i kog.
Pisk æg, sukker og hvedemel sammen.
Hæld lidt af den kogende mælk i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog.
Lad cremen blive kold. Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 28 cm i diameter med den.
Kom den kolde creme, kokosmel, sukker, æg, vaniljesukker og hjortetaksalt i en skål og pisk det sammen med en el-pisker.
Fordel fyldet over tærtebunden.
Skold og smut mandlerne.
Skær dem i snitter eller flager og fordel dem over fyldet.
Bag tærten ca. 20 minutter ved 200°C.
Sigt et tyndt lag flormelis over tærten.